Saffraan risotto

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gram Carnaroli risotto
  • 100 gram boter
  • 1 glas witte wijn
  • 1 kleine ui
  • 10 saffraanzaden
  • 1 zakje saffraanpoeder
  • 1,5 liter hete kipbouillon
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui in 50g boter in een pan met dikke bodem totdat deze zachter is, maar niet verkleurd. Voeg de rijst toe en roer het goed door totdat de boter doorzichtig wordt. Voeg de wijn en saffraan toe en laat het sudderen totdat het is verdampt. Voeg een soeplepel van de hete bouillion toe en laat het sudderen. Voeg zodra de bouillon is geabsorbeerd meer toe. Blijf dit doen totdat de rijst al dente is.

Voeg zo nodig naar smaak zout toe. Voeg de andere helft van de boter, meng de Parmezaanse kaas erdoor, zet de kookplaat uit, doe de deksel op de pan en laat het 2 minuten rusten.

Garneer met peterselie of voeg kalfsmerg toe voor een traditionele Risotto alla Milanese.

Pastasalade met gegrilde paprika's

Ingredienten (4 personen)

  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • Zout en peper
  • 300 gram conchiglioni
  • 75ml extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels groene pesto
  • teentje knoflook
  • Reepjes basilicumblad

Bereidingswijze

Verwarm de gril voor. leg de hele paprika's 15 minuten onder de hete gril. Keer ze regelmatig tot ze aan alle kanten zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een plastic zakje, sluit die af en leg hem weg.

Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe, zet het vuur hoog en kook de pasta tussen de 8 en 10 minuten beetgaar.

Klop de olijfolie, het citroensap, de pesto en knoflook goed door elkaar in een kom. Giet de pasta af en schep hem door het pestomengsel.

Trek het vel van de paprika's zodra ze voldoende afgekoeld zijn. Snijd ze open en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in grove stukken en schep ze samen met het basilicum door de pasta. Breng op smaak met zout en peper en schep om. Serveer het op kamertemperatuur en geniet!

Tagliatelle met gerookte zalm

Ingredienten: (4 personen)

  • 300 gram tagliatelle di Aldo
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 fijngesneden knoflookteen
  • 125 gram gerookte zalm
  • 50 gram rucola
  • 2 citroenen

Bereidingswijze

Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de tagliatelle toe, zet het vuur hoog en kook de tagliatelle in 8-10 minuten beetgaar.

Verhit net voor het einde van de kooktijd de olie in een koekenpan met zware bodem. Bak hierin de knoflook al roerend 1 minuut op laag vuur. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt, want dan smaakt de knoflook bitter. Voeg de rucola en zalm toe. Breng op smaak met zout en peper en bak alles roerend 1 minuut. Haal de pan van het vuur.

Giet de tagliatelle af, laat hem uitlekken en doe hem in een voorverwarmde schaal. Voeg het zalmmengsel toe, schep het voorzichtig door de tagliatelle en serveer met de halve citroenen.

De sauzen van Digusti

Digusti heeft 3 heerlijke pasta sauzen met elk zijn eigen smaken. Bij elke saus zijn er geen andere toevoegingen nodig. Vol van smaak!

Saus Arrabbiata: pittige tomaten saus

  • Pikante pepers
  • Italiaanse tomaten
  • Spek

Saus Funghi Porcini: zachte en zoete tomaten saus

  • Eekhoorntjesbrood (paddenstoel soort)
  • Italiaanse tomaten

Saus N'duja: vlezige tomatensaus

  • Ambachtelijke Italiaanse worst
  • Italiaanse tomaten